۲۰ مرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۳۹

کشف 350 گونه جدید جانوری و گیاهی در منطقه هیمالیا

کشف 350 گونه جدید جانوری و گیاهی در منطقه هیمالیا

کوچکترین آهوی جهان، قورباغه پرنده و نوعی گربه ماهی در کنار 350 گونه جدید و نادر جانداری دیگر طی دهه گذشته در منطقه هیمالیا کشف شده اند و این منطقه را به یکی از مناطق غنی نمونه های جدید بیولوژیکی تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققانی که در حال مطالعه بر روی منابع جانداری و گیاهی این منطقه غنی هستند معتقدند برای محافظت از این گونه های جدید و گونه هایی که تا کنون کشف نشده اند باید چاره ای اندیشید زیرا این منطقه به سرعت تحت تاثیر تغییرات شدید جوی و توسعه شهرها قرار گرفته است. اتحادیه حیات وحش جهان از کشورها خواسته است طرح های حفاظت از این منطقه با ارزش را که قسمتی از میانمار و تبت را نیز شامل می شود، ارائه کنند.

در دوره زمانی میان 1998 تا 2008 سه چهارم از کشفیات جدید این منطقه را گونه های گیاهی از جمله 21 گونه جدید از گل ارکیده تشکیل داده است اما در عین حال 16 گونه دوزیست، 16 گونه خزنده، 14 گونه ماهی، دو گونه پرنده، دو گونه پستاندار و 60 گونه از بی مهرگان در میان کشفیات زیستی این دوره زمانی بوده است.

در میان تمامی این گونه های جالب توجه" مانژواک مینیاتوری" یا کوچکترین آهوی جهان با 60 تا 80 سانتیمتر ارتفاع و 11 کیلوگرم وزن، توجه محققان زیادی را به خود جلب کرده است. کاشفان این گونه جالب توجه در ابتدا گمان بردند این موجود در سنین ابتدایی حیات خود قرار داشته و به همین دلیل بسیار کوچک است اما آزمایشهای دی ان ای این نظریه را رد کرد.

از دیگر گونه های جالب توجه نوعی قورباغه به رنگ سبز روشن است که از پاهای بلند و انگشتان پرده دار آن برای ارتفاع گرفتن و پرواز کردن استفاده می کند. دو گونه گربه ماهی نیز که در هنگام شنا در جریانهای شدید و سریع به دیواره صخره ها می چسبند نیز بسیار مورد توجه محققان و زیست شناسان قرار گرفته است.

زیست شناسان معتقدند مشاهده چنین حجمی از گونه های جدید و ناشناخته گیاهی و جانوری در  منطقه هیمالیا بسیار شگفت انگیز است و به طور حتم مطالعات بیشتر در مناطق شرقی هیمالیا می تواند دانشمندان را از وجود گونه های جدیدتری نیز آگاه کند. بر اساس تخمین زیست شناسان طی پنج سال آینده می توان در حدود سه هزار تا پنج هزار گونه جدید در این منطقه کشف کرد.

بر اساس گزارش AP، کاشفانی که در این منطقه فعالیت دارند معتقدند در حال حاضر هیچ تضمینی مبنی بر ایمن بودن این منطقه در برابر تغییرات شدید جوی وجود ندارد و توسعه شهرها می تواند خسارات جبران ناپذیری را به منابع گیاهی و جانوری این منطقه ارزشمند وارد کند.

کد خبر 927596

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha